Chcemy powiększyć Jarmark Św. Jacka o Aleje Smaku, pokazać zagrodowe sery z Lubelszczyzny i Polski, zaprezentować większy wybór wędzonych ryb, oliw i olejów oraz ekologicznych soków, ziołowych przypraw, witamin eremitów, przygotować więcej degustacji i pokazów.
Na stoiskach pojawi się także duży wybór win z małych, lokalnych winnic. Nowością będzie prezentacja Szlaku Lubelskich Winnic i degustacja win z Opola Lubelskiego, Starych Kaliszan czy Rzeczycy – przy współpracy z Stowarzyszeniem Winiarzy Małopolskiego Przełomu Wisły.
Podpisaliśmy umowę o współpracy z kolejną, po Festiwalu Pierogów dużą imprezą „Święto chleba”, które corocznie odbywało się w skansenie. Więc na Jarmarku Św. Jacka pojawią się nowe marki chleba pachnące ziołami. O Święcie chleba, które ma w tym roku ogólnopolski i europejski wymiar - napiszemy oddzielnie.
KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ